Doopfeest

Doopfeest

Heel voorzichtig verschijnen de contouren van het doopfeestje van mijn eerste letterkind in beeld. Toen ik onlangs via een social media platform mijn paniekerige vraag uitstortte over het hoe wat en waar van de tewaterlating van mijn boekje, meldde Lot zich, van boekhandel “Over het water” uit Amsterdam Noord.

Enthousiast schreef ze dat ik van harte welkom zou zijn in haar boekwinkel om daar de doop van het letterkind uit te voeren. Ik kreeg het er warm van, want ik vind het idee geweldig. “Over het Water” is mijn  favoriete boekenwinkel uit Amsterdam Noord. Wanneer je er binnenstapt, stap je een andere wereld in; die van papier, met ruisende bladzijden, van rust, van dromen, van mogelijkheden en van boeken die tot leven komen.

Ik vind Lot een bijzonder mens: bijna vijf jaar geleden startte zij haar droom – die van een boekwinkel –  door middel van een crowdfundingsactie. Inmiddels zijn er meer projecten en ideeën die door middel van crowdfunding tot stand komen maar vijf jaar geleden stond het begrip crowdfunding nog in de kinderschoenen. Boekhandel “Over het water” kwám er en is inmiddels een begrip in Amsterdam-Noord en omstreken. Woon je in Noord? Gaat dat dan vooral zien en laat je inspireren.

Wanneer je een boek zoekt of niet zeker bent van de schrijver of titel hoef je slechts een passage of een “het gaat ongeveer over” te noemen. Bijna altijd weet Lot welk boek je zoekt en wie de schrijver is. Ze bezit een waar talent, heeft een voorliefde voor boeken en schrijvers. Regelmatig organiseert ze generatiebrede activiteiten in en om haar winkel. Vandaag stond ze bijvoorbeeld met natuur- en tuinboeken bij de stekjesmarkt van de Buiksloterkerk in Amsterdam Noord.

Twee zaken maken de doop van mijn letterkind in haar winkel bijzonder. Het eerste is het ultieme geluk dat deze boekhandel beschikt over de mooiste boekenkast van de wereld, namelijk de Noordse kast, die uitsluitend boeken bevat die door schrijvers uit Amsterdam-Noord zijn geschreven. En daar mag ik – nou ja, mijn boekje dan – dus zomaar liggen, tussen andere Noorderlingse schrijvers.

Ten tweede kan ik deze zomer, wanneer ik naar de pont fiets, (of weer terug),  onderweg ongegeneerd naar mijn eigen droom gluren, die dan in de etalage van de allerleukste boekenwinkel van de wereld ligt, namelijk mijn eigen boek.

4 gedachten over “Doopfeest

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.