Versie 2

Versie 2

De tweede, verbeterde versie van mijn boek is binnen. Tot mijn schrik ontdek ik nog wat foutjes die ik snel herstel. Wanneer ik hoofdstuk één herlees, begrijp ik zelf niet meer wat ik bedoelde dus dat hoofdstuk gaat samen met hoofdstuk twee op de schop.
Het is net als met de keuken destijds, tijdens de bewuste verbouwing. Toen al zei de keukenboer tegen mij dat ik het uit elkaar moest halen. Dat is met het boek dus idem dito met een sterretje. Sommige delen zijn te compact; verdienen een ruimere vermelding en dus haal ik de zaken uit elkaar, schrap en schrijf opnieuw. Ik hernummer de hoofdstukken en daarna controleer ik de punten en de komma’s.
Mijn volgende breinbreekpunt is het feestje, de tewaterlating van het boek. Hoe doe ik zoiets? Hoe pak ik dat aan met mijn eigen boek, mijn letterkind, mijn schriftelijk eerstgeborene waarvan ik het diep in mijn hart lastig vind haar los te laten in de wereld? Wanneer ik erover nadenk, word ik een beetje misselijk. Zit er überhaupt iemand op mijn schrijfsels en mijn verhaal van enkele jaren geleden te wachten? Is het onderwerp nog actueel? En: wil ik wel op de voorgrond treden? Als geboren muurbloem vind ik het zo heerlijk toeven op de achtergrond, ver van licht en schijnwerpers. In de schemering komt mijn donkere kant namelijk beter uit.
Wat als? En hoe? En als? En als…. ik nou gewoon een feestje bij mij thuis houd? Op mijn eigen vloer? De vloer van het boek? Is dat raar? Ik houd van mensen en inmiddels ook heel erg van mijn vloer. Kan het gewoon een feestje worden met mensen, die bij mij over de vloer komen, om over mijn vloer te praten? Is het een mogelijkheid? Of zal ik er een klein besloten feestje van maken in de leukste boekwinkel uit mijn eigen Amsterdamse Noord? Waarna ik – hiephoi – ook in de Noordse boekenkast mag staan?
Het zijn levensvragen, deze tijd. Langzaamaan ontstaan de voorzichtige contouren van het feestje.

12 gedachten over “Versie 2

    1. Het komt uit via Brave New Books.. ik hoef maar op de publicatie knop te drukken en hij is verkrijgbaar 🙂
      Maar FoutenFien is nogal streng en die vindt steeds wat. Dus nog even geduld 🙂

  1. Laat FoutenFien maar goed haar werk doen. Meteen kwaliteit afleveren, doe je goed.
    Ik vroeg om het uitgeven i.v.m. het feit dat we binnenkort op grote trek gaan. Best kans dat reageren dan niet altijd lukt. De WIFI-verbinding op campings is nog lang niet optimaal.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.