Foetsie

Foetsie

Er heeft een kleine aardverschuiving hier in huis plaatsgevonden. Nadat ik de hele zaterdag aan de verbetering van mijn manuscript heb gewerkt, eindeloos heb geschrapt en herschreven, heeft Microsoft besloten dat het genoeg is geweest.
Al vroeg in de ochtend had ik de nieuwe versie opgeslagen, zoals het hoort met “Opslaan als” en ook tussendoor had ik regelmatig op het icoontje van de diskette gedrukt. Zowel fysiek op de computer als op OneDrive. Het bleef ook keurig netjes in beeld staan, mijn versie 4. In de avond, toen ik opgelucht een zucht slaakte door de vele mooie zinnen die een plekje in script hadden gekregen, kraakte er blijkbaar iets in de krochten van Microsoft. Het verraad zette door en vervolgens heeft Word mijn manuscript “opgegeten”.
Mogelijk is het wat anders dan opeten maar feit is dat het echt is echt gebeurd, mijn manuscript is foetsie, weg. Ook niet meer te vinden op OneDrive. Wat nog wel bestaat is een piepklein mapje in mijn computer dat eerst nog verborgen was maar dat ik door wat applicatiebeheerderskunstjes boven water heb gekregen. Het mapje heet “start” en is aangemaakt op het moment dat ik mijn briljante werk van de dag wilde opslaan. Het mapje is heeft geen eigenschappen, bevat geen enkele byte en is niet te openen.
Het is net als bij de verbouwing zelf. Destijds werd ik bij elke stap vooruit twee stappen terug gebonjourd, op de plek, koest jij, foei. Zo lijkt het nu ook te gaan. Ik voel me machteloos en toch kan ik er niets aan doen. Ook een herstelsessie in het hart van mijn computer laat het geheim van het verdwenen manuscript niet oplossen. Wat overblijft is ironisch genoeg hetzelfde als bij de mislukte egaline sessies in 2011. Niet blijven vloeken en tieren maar stevig uithuilen en opnieuw beginnen.
Mijn intuïtie fluistert troostend dat het nu alleen maar beter wordt.

17 gedachten over “Foetsie

  1. Tjonge zeg dat is echt heel vreselijk. Opnieuw beginnen. Gelukkig is je leven niet foetsie. Als dat een troost mag zijn en JA, dat mag het. Veel kusjes en hier een klein zakdoekje. Ga maar even borduren en dan maar eens zien. Wat een nachtmerrietje.

  2. Detteke toch, wat erg. Ik jank met je mee.
    Geen expert in de buurt die je kan helpen? Hoewel ik de indruk heb dat je zelf ook heel wat kan met en op de computer. Voortaan de boel ook regelmatig op een stick zetten.
    Is al je andere schrijfwerk ook zoek? Zelf sla ik maandelijks de map Ferrara op op een stick, doodsbenauwd dat al mijn fröbelwerk van jaren bij een eventuele crash verloren gaat.

    1. Alleen de verbeterde versie is verdwenen. Gisteravond uren gepuzzeld en niets teruggevonden.
      Het oorspronkelijke verhaal is er nog, gelukkig.
      Dit was eens en niet weer. Dat weet ik wel.

    1. Ik heb ontdekt dat je ook heel erg moet opletten bij het opslaan naar onedrive icm Word 2016. Bijna had ik gisteren weer een foute versie gehad. Ik heb nu Mega; het is en gecodeerd en het toont versies en details.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.