Diepgeworteld gelukkig

De kachel snort, de kaarsjes verspreiden een zacht licht door mijn woonkamer. Genesteld op de poef, voor de kachel die mijn voeten ontdooit, ben ik de verhalen van mijn digitale schrijfmaten aan het bijlezen. Warmte stroomt omhoog door mijn lijf, raakt mijn hart. Manlief kookt, junior zit ietwat afwezig ingedopt naast me op de bank. Warm, droog en veilig.
Buiten regent het neerwaarts miezerige neerslag en koude.

Langs de gordijnen gluur ik naar de fietsers buiten, die nog niet zo ver zijn als ik. Sommigen moeten nog een stevig eindje voorovergebogen blijven trappen, tegen weer en wind.
Diepgeworteld gelukkig loop ik terug naar mijn poef en lees verder.

Advertenties

One thought on “Diepgeworteld gelukkig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s