22. Over de vloer: Paaldans

Na een flinke heisessie, waarbij het zand me om de oren vloog, heeft ons woonhuis nieuwe hakken gekregen. De palen staan nog los, dus fundamenteel gezien hebben we nog niets gewonnen maar geestelijk staat de stand echter op 7-0.

Het huis èn de muur zijn blijven staan; het heimachientje heeft de strijd gewonnen. Wanneer de avond valt en het donker wordt, besluit ik de holle buispalen te markeren. Licht nieuwsgierig schijn ik voorzichtig met een zaklantaarn naar beneden, de paal in. Nu pas zie ik hoe diep de palen ècht zijn geslagen.

Om ongelukken te voorkomen, heb ik bovenop de palen een omgekeerde emmer geplaatst, met daarbovenop een stoeptegel. Met twee harige dames van het formaat chihuahua in huis neem ik geen enkel risico. Ik ben nu eenmaal een geboren angsthaas en geen professioneel hengelaar.

Wanneer ik de verdere bouwafspraken doorneem word ik een beetje moe. Morgenvroeg komt de betonwagen, voor het storten van de werkvloer. En overmorgen komen de betonvlechters, die het ijzerwerk op de werkvloer zullen bevestigen. Daarmee is de laatste bouwlaag voor de constructievloer gemaakt. Overigens melden deze bouwmannen zich stipt tussen half zeven en zeven uur ’s morgens. De dagen zijn dus lang, en dat ligt niet alleen aan het seizoen.

Nog even doorbijten. Over-over-overmorgen komt de constructievloer. Dat betekent dat ik volgende week  indoor kan skeeleren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s