Vind je zin

Ik kan het niet. Ik kan het doodeenvoudig niet, nakkes,nada. Ik kan geen afscheid nemen van mijn digitaalkundig alter ego Lettersmid. Ik heb het geprobeerd, haar te smoren in mijn hoofd, te verdoven met kleine stukjes content op een ander platform maar het voelt gewoon niet koosjer, niet vertrouwd, niet okรฉ. Het is niet ik en ik ben het niet.

Maar wie ben ik dan wel? Het zou me niet moeten uitmaken, woorden zijn niet altijd bedoeld om te delen of om op te schrijven maar wanneer ik daar de noodzaak toe voel en het niet lukt of vastloopt, groeit de wanhoop en de paniek tot vรฉr boven mijn kruin. En toch bรฉn ik het schrijven niet. Soms kรกn ik het een beetje. Dat is het verschil tussen iets doen en iets zijn en dat verschil is soms slechts een honderdste van een millimeter.

Hoe het verder moet weet ik ook niet maar een ding weet ik wel. Op het moment dat ik eindelijk, na een wekenlang durende periode van woordendroogte de knoop heb doorgehakt om niet meer te willen schrijven in dit digitale kamertje, is mijn brein natuurlijk weer van koers veranderd en dat heeft zo zijn gevolgen.

Vind je zin, jawel, dat deed ik. Mijn schrijversziel produceert de ene zin na de andere. Het is een kakefonie van handgeschreven zinnetjes in mijn hoofd en nee, dat is niet gevaarlijk. Zo ben ik ook. Hoe ironisch kan het zijn. Niet te kort en veel teveel. Mijn brein is niet van zin om het woord stoppen op te slaan tenzij ik het de volgende keer gewoon niet uitspreek en op lege gedachten rond blijf dobberen, oeverloos.

Ik herstart. Opdat ik over afzienbare tijd weer volop kan mekkeren en mauwen over opgedroogde letterlust en ingekakte woordenbrij. Kortom: ik schrijf het allemaal weer op, hier.

Op dus naar mijn volgende writersblock. Ik kan niet wachten. Zo is mijn schrijversbestaan blijkbaar bedoeld. Het geeft niet; in stilte gedij ik -geloof ik- het best.

Advertenties

22 thoughts on “Vind je zin

  1. Goh geweldig dat je er weer bent. We hebben allemaal een strijd die we moeten tacklen. Maakt dat niet alles gewoon interessanter. Je eigen uitdaging recht in de ogen blijven kijken en er voor gaan dan maar. Je bent welkom!!

  2. Gelijk de zee, op en af. Maar ze is er altijd.
    Ik lees je hoe dan ook en ik begrijp je. Na bijna 7 weken blogstilte i.v.m vakantie ( niet erg heb ik gemerkt) nog geen idee hoe de zaken weer op te pakken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s