Opensluiten

Opensluiten

Waar een deur dichtgaat, gaat altijd ergens een nieuwe deur open. Ik las het ergens vandaag en voelde de ware betekenis zó naar binnen stromen. Het heeft te maken met loslaten.
Zo lang je iets nog niet goed kan loslaten, kun je dat deurtje niet sluiten en blijft hij op een kiertje staan, klapperend bij tocht en wind, een mogelijke nieuwe deur tegelijkertijd blokkerend. Het gebeurde me steeds en ik snapte maar niet waarom. Gefrustreerd raakte ik een patroon van zoeken en vinden maar doordat ik het oude niet kon loslaten, kon ik het nieuwe vondsten nooit echt omarmen, eigen maken.
Onlangs heb ik besloten om mijn alter ego Lettersmid dan toch echt los te laten. Zomaar, op een mooie Pinksterdag. Met hier en daar een dwarrelende traan, ze heeft me immers zoveel goeds gebracht. Toch op de een of andere manier, past haar vestje mij niet meer. Niet dat het te krap zit maar het zit me gewoon niet meer lekker soepel vallend om mijn schouders, de mouwen rafelen en de boord is kapot. Maar zo’n oud vest wegdoen vind ik lastig.
Toch deed ik het. Gedecideerd en vastbesloten. En het vreemde was dat ik bij elke stap die me verder van Lettersmid verwijderde (het afsluiten van het email account, het legen van conceptberichten, het opzeggen van het domein), voelde dat dit de enige juiste beslissing was. Ik ben opgelucht en dankbaar; met Lettersmid heb ik zulke mooie dingen kunnen doen en ze heeft me gebracht tot waar ik nu sta.
Nu kan ik verder met het vinden van mijn zin. Dat kan op vele manieren, heb ik ontdekt. Mondeling, schriftelijk, binnen of buiten en altijd vanuit één plek: mijn hart.

Eén gedachte over “Opensluiten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.