Twijfel

Twijfel

Van nature ben ik een overtuigd twijfelaar. Mijn hsp antenne, die zelfverzekerd en recht op zn doel afgaat wanneer het zorg voor anderen betreft, schiet in storing op het moment dat ik richting zoek voor mezelf.
Gedachten buitelen zich schreeuwend een weg in mijn bovenkamer, vals en door elkaar tetterend.
Hoewel ik mijn antenne steeds beter kan bedienen heb ik de Mount Everest der twijfel nog altijd niet kunnen bedwingen.
Ergens is dat raar. Ik heb al zoveel goede richting kunnen geven aan mijn leven en vervolgens ben ik vergeten dat het mijn eigen verdienste is geweest.
Twijfel is mijn allergie voor valse bescheidenheid die de kop opsteekt wanneer er ook maar een flardje van een plan of idee ergens in mijn hoofd voorbijdwarrelt. Het maakt me onzeker en dat is niet alleen vervelend; het is ook helemaal niet nodig.
Niets is zeker in het leven. En dus betekent dat ik mijn onzekerheden aan de kant zal moeten schuiven om mijn zelfverzekerdheden meer uit te lichten.
Twijfelen mag. Maar niet te lang en het mag me er niet van weerhouden mijn kans te grijpen om iets nieuws te proberen. 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.