"Je kunt je aan van alles en nog wat ergeren..

"Je kunt je aan van alles en nog wat ergeren..

….. maar je bent het niet verplicht.”
Ik vind deze zin om meerdere redenen heel erg leuk. Want ik erger me regelmatig en wanneer ik echt een goeie dag (lees: bui) heb, kan ik de hele dag in mijn ergernissen blijven hangen. Zo zonde!
Mijn ergernissen: mensen die elkaar in het echte leven of digitaal van allerlei lelijks toewensen. Ook erger ik me aan de onuitputtelijke hoeveelheid meningen die ongevraagd over me worden uitgestort. Gelardeerd met beschouwingen, invullingen, en vervloekingen (voor)oordelen. Blegh! Zeg je niks, dan ben je een meeloper en roep je iets terug, dan ben je ongefundeerd of je krijgt een shitload aan bagger over je heen.
Wat ik bij de overpeinzing van mijn ergernissen meestal vergeet, is ik helemaal niet verplicht ben om me te ergeren. Ik hoef niet altijd actie te ondernemen of overal wat van te vinden. Ik kan er simpelweg voor kiezen om de ergernis er te laten zijn en ook weer te laten gaan. Dóórscrollen, wegwezen, uit mijn hoofd. Nu even niet.
Nee, ik ben niet kortzichtig en nee, ik ben geen watje, omdat ik niet toevallig altijd en overal mijn mening ergens over uitstort. Soms vind ik het onderwerp gewoon niet interessant en een andere keer zal het me aan mijn reet roesten boeien of de buitenwereld moet weten of ik ergens iets van vind.
Niet verplicht zijn om me te ergeren geeft rust. En tijd, die ik aan zinvolle en positieve gedachten kan besteden. Het zorgt ook, dat ik soms een stap terug zet en eerst goed nadenk, bij het reageren op een social mediapost. Vooral wanneer ik merk, dat ik onnodig lang blijf peinzen en treuzelen tijdens het opstellen van een reactie. Wil ik eigenlijk wel reageren? Waarop? Wil ik er überhaupt tijd aan besteden?
Wanneer ik merk, dat ik té lang treuzel, klik ik tegenwoordig weg hang op en bel mijn bank en scroll door.
Niet alle vragen verdienen mijn antwoord en niet alle ergernissen vereisen mijn aandacht.

Bron: Kikker, Max Velthuys
Bron: Kikker, Max Velthuys

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.