Over de vloer: 8. Constructiepost

Op een dag landde er een statige roomwitte envelop op mijn deurmat. Hij zag er gewichtig uit, getuige het aantal postzegels. Voorzichtig draaide ik de envelop om. Het donkerblauwe logo van de constructeur knipoogde me vrolijk tegemoet.

Meteen dwarrelden er angstige gedachten door mijn hoofd en die riepen op hun beurt gevoelens op. Met name gemengde.

Geen idee wat de envelop ons zou brengen. Misschien bevatte ze de oude tekeningen van het huis want die moesten worden gebruikt voor de berekeningen van de palen. Of misschien had constructeur ons het palenplan toegestuurd? Ik hoopte vooral dat het niet alleen de rekening zou zijn.

De inhoud willen kennen betekende dat ik de envelop moest openen en dat stelde ik liever nog wat uit. Mijn hoofd wilde en kon er nog niet aan. Ook het gevoel wilde stommetje blijven spelen, onwetend zijn.

Terwijl ik de envelop op het aanrecht parkeerde, loste het probleem zichzelf op. Geheel uit eigen beweging vouwde het klepje van de envelop zich open.

Ietwat angstig gluurde ik naar binnen. In de envelop bevonden zich twee bundels met enkele dunne boekjes en wat losse vellen gezellig bij elkaar gepakt, liefdevol omstrengeld door een dik elastiek.

Ik pakte de bundels eruit, eentje moest er naar de gemeente worden doorgestuurd de andere bundel was voor onze administratie bestemd.

Beide bundels bevatten meerdere exemplaren van het palenplan, samen met de berekening, de constructietekening en de bouwaanvraag.

Waar ik angstige gedachten, zenuwtoestanden en paniek verwachtte, bleef dit tot mijn verrassing geheel uit. Vanuit mijn binnenste steeg een jubelstemming op, gevolgd door een sprankje hoop. Beide gevoelens mengden zich met een vleugje verwachting.

Positieve grondgedachten meldden zich in mijn bovenkamer en tot mijn verbazing hoorde ik mezelf vrolijk zeggen: “Goed dan. We gaan het dóen.”

Uit: Over de vloer, 2010

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s