El sol

El sol

Mijn laatste zonsopgang  in Spanje is aangebroken, ook al slaap ik hier nog een nachtje. Maar morgenochtend om zeven uur, zie ik haar niet meer, el sol.
Niet meer boven de zee, in elk geval zoals de afgelopen dagen. Haar opkomst ’s morgens is grandioos. Haar ronde vormen zijn tot tien over acht nog verborgen onder een dikke grijze deken. Misleidend want als Nederlander ben ik tekens weer geneigd niet meer in el sol te geloven.
Om kwart over acht maakt ze haar entree, maakt zich vast aan de zee om deze een kwartier te omarmen. Sol en Mar vormen samen een dikke acht. Totdat el sol zich zacht maar beslist losmaakt uit  de wat ruwe omhelzing van haar eeuwige minnaar el mar. Langzaam klimt ze omhoog, kushandjes werpend naar de zee, wetend dat ze ’s avonds weer zal terugkeren in de armen van haar geliefde zee, om tot de volgende ochtend de nacht samen elders door te brengen.
image
image

0 gedachten over “El sol

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.