Viva la plaño

Viva la plaño

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Over een kleine twaalf uur stap ik zeer waarschijnlijk uit het vliegtuig zó de zon in, drink ik koffie op het vliegveld van Barcelona. Tenminste, dat is het plan. Ongeveer twee maanden geleden boekte ik mijn vleugels. Nooit heb ik gevlogen. En nee, ik ben niet bang maar het is er gewoon nooit van gekomen.
Kamperen werd mijn tweede naam. Ik houd ervan, om haringen in gortdroge Franse grond te jekkeren. Ik reis graag ongebonden, zonder vaste vertrek- of etenstijden. Vrijheid. Eventuele regen op het tentdoek neem ik op de kop toe. Regen is niet fijn maar wanneer het op het tentdoek klettert is het ineens een “symphfonie naturelle nummero cinq”.
En nu komt het er dus van. Om zes uur morgenochtend vlieg ik heen; een week later vlieg ik om negen uur terug. Spannend, vind ik het. In de afgelopen weken schrok ik regelmatig wakker met beelden op mijn netvlies van verkeerd gevolgde gate-routes en te zwaar beladen koffers die voor de rest van mijn leven uit beeld verdwenen. Het komt goed, daarvan ben ik overtuigd. Ik verheug me op het feit dat ik morgenochtend de zon zal zien, boven het wolkendek uit. Het lijkt me fantastisch.
Ik ben geraakt door de manier, waarop de mensen om mij heen met mij meeleven op weg naar mijn gevleugelde reis. Op het werk hebben de liefste collega’s van de hele wereld mij geholpen met het online inchecken. En het zoeken van een geschikte stoel. Ja, mij. Mrs Android 4.4 and beyond. Mrs elektronica on wheels. Ik kan veel op/met bijna alle vervoermiddelen, maar vliegen hoort daar (nog) niet bij.
Het inchecken is gelukt en dus klim ik –wanneer de verkeersgoden meewerken- morgenochtend vóór 5.20 het vliegtuig in, wil ik de boot -pardon vliegtuig- niet missen. Via verschillende social mediaplatformen krijg ik felicitaties van vrienden, tijdlijngenoten. Men wenst men mij een goede reis. Het is hartverwarmend en toch maakt het me ook een beetje bang. Want,… wat.. als..?
Mijn verstand geeft mijn hart een porretje. Het maant me om te gaan slapen, het wordt immers een korte nacht.

0 gedachten over “Viva la plaño

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.