Jasje

Een gouden straal glijdt over de vloer. Kleine stofjes dansen hun eigen Zwanenmeer in het winterse zonlicht. Op de antieken kast, die uitbundig in Kerstsfeer is versierd, flakkeren twee kaarsjes. Ik zit aan de keukentafel, alleen.

20121227_113036Er is zoveel om dankbaar voor te zijn. Ook al is mams ziek, ze is er nog. En we beleven gouden momenten, we kunnen lachen en stiekem huilen we, op momenten dat we denken dat de ander het niet ziet.

Het betonnen paleis is na de komst van de nieuwe aanwinst, een antieke tafel uit de kringloopwinkel, steeds meer een huis geworden. Enkele strakke lampenkappen zijn vervangen door meer gezellige, warm rode exemplaren. Misschien dat de lokale automobilist zich afvraagt waar ik mijn brood mee verdien maar ik vind het licht in de woonkamer meer dan prachtig.

Aan de kant van mams hebben we overgordijnen opgehangen. Niet alleen voor de broodnodige privacy tijdens zorgmomenten, het klinkt ook veel huiselijker en bovendien is het in tijden van winterse kou echt luxe gebleken.

Net zoals de kleine ongezelligheidjes en oneffenheden in huis tot irritaties leidde, miste ik iets op mijn website. Een –je-ne-sais-quoi, een weet-ik-veel. Binnen Blogger kon ik het niet vinden dan wel oplossen. Iets warms maar ook iets straks. Een mooie vorm. Want mijn woordjes mogen best in een mooie omgeving worden gepresenteerd, vond ik. Mij ontbrak de tijd. En de moed.

Een goede vriend durfde het aan. Met mij en met mijn letterkindjes. Samen hebben we Lettersmid kritisch bekeken. En dankzij die goede vriend durfde ik de overstap naar WordPress te maken. Het was een lang proces, terwijl ik slechts af en toe maar op een knopje hoefde te drukken. Een andere keer was mijn “ja” of “nee” in Whatsapp nodig of hoefde ik alleen maar te knikken, tijdens WordPress-sessies aan de keukentafel.

Vandaag is het zover. Lettersmid is gemigreerd en heeft een nieuw jasje gekregen. Ze is klaar voor de toekomst. Leest u mee?

Advertenties

9 thoughts on “Jasje

  1. Hoi Odette, grappig we zitten in een vergelijkbare situatie. Ik met mijn schoonvader die inwoont en ernstig ziek is, jij met je moeder. En ook ik heb deze periode gebruikt om mijn digitale woonhuis aan te passen op wordpress. Ik wens je een mooie tijd samen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s