Fier (2)

Het fiere mens is terug. Ze moet wel, anders gaat het fout. Er gebeurt teveel in te weinig tijd en dus moet ze regelmatig inspringen en de zeilen bijzetten.
Ze hopt inmiddels aardig heen en weer op haar scootertje. Als tiener van middelbare leeftijd spurt ze met een gangetje of 60 (sorry, woutjes) tussen ziekenhuis, verpleeghuis, werk en andere activiteiten. Wanneer ze niet scootert, spurt ze op de fiets of tuft ze in de auto heen en weer tussen ziekenhuis, supermarkt, sportactiviteit van het kind en het verpleeghuis.
Van buiten heeft ze een kokosnootvacht gekweekt. Ze moet wel anders trekt ze het niet. Van binnen plengt ze vele tranen. Iets met uitwaterende sluizen die maar niet willen dichtslibben. Haar natuurlijke vijanden gevoel en verstand spelen opnieuw een spelletje met haar.
Het wil niet vlotten met het herstel van de moeder van de fiere vrouw.  Weliswaar is de hersenvliesontsteking onder controle en het lijkt erop, dat de hersenfuncties redelijk stabiel zijn teruggekomen. Het verdere lichamelijk herstel wil echter niet zo vlotten. De moeder van de fiere vrouw eet niet goed. Omdat ze het niet zo goed meer kan. Al een tijdje niet. Daarom heeft de verpleeghuisarts een verwijzing geschreven voor de internist.
De fiere vrouw heeft haar moeder natuurlijk vergezeld, tijdens de verschillende ziekenhuis bezoeken. Natuurlijk gaat ze mee, er is geen sprake van dat de moeder van de fiere vrouw met georganiseerd vervoer en een vrijwilliger naar het ziekenhuis moet gaan. 
Er werden verschillende onderzoeken uitgevoerd, waaronder een maagonderzoek en een echo van de buik van de moeder van de fiere vrouw.  Tussen de toiletbezoeken door want sinds een tijdje zijn de darmen van de moeder van de fiere vrouw van slag geraakt.
Vorige week kregen ze de uitslag van alle onderzoeken, de fiere vrouw en haar moeder. Samen zaten ze in de wachtkamer van de internist, die eeuwig uitloopt maar waar het bij dit soort uitslagen niet erg is.  Iets met uitstel en niet willen horen. Ze hoopten nog dat de dokter zou worden weggeroepen. Voor iets ernstigers dan dit. Alles beter dan een uitslag horen waarvan je beiden haarfijn aanvoelt dat hem liever niet had willen krijgen.
En nu moet de fiere vrouw weer opnieuw leren hoe het werkt, met dat verstand en het gevoel. In de meeste gevallen was het makkelijk en koos ze met haar verstand. Dat ging echter vaak fout en dus moest opnieuw leren kiezen. Het duurde lang, maar langzaamaan leerde de fiere vrouw met vallen en opstaan om keuzes te maken op basis van het gouden team van hart en gevoel. Het verstand moest een stapje terug doen.
Onlangs heeft het verstand zich genadeloos uit de schaduw gewerkt.  Smalend roept het: “Zie je wel? Ik win.”  Het hart kijkt verdrietig toe. Wanhopig schreeuwt het moord en brand. 
Terwijl het van binnen donders goed weet, dat verstand op dit moment van levensbelang is.  
Advertenties

6 thoughts on “Fier (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s