Fier

Laat ik maar meteen met dit blog in huis vallen: ik ben een sukkel. Op papier of of het web lijkt het nog wat, maar in het echt val ik reuze tegen. Ik val ook vaak. Meestal over eigen benen.
Volgens mij ben ik gewoon te laat geboren. Met een voorliefde voor petroleumstelletjes en stoofvlees loop ik hopeloos achter. Ja, ik heb een smartfoon en ik kan er wat mee maar wanneer het echt interessant wordt, moet ik afhaken wegens gebrek aan logisch inzicht. Geen wiskundig gevoel, zeg maar. Ga er maar aan staan, in deze era digitalis.  
En was ik nu tevreden met mijn zelf verworven sukkelschap, dan was er geen vuiltje aan de lucht. Maar ik kan er niks mee en daar wringt de schoen. Doodmoe word ik van mezelf doordat ik teveel zaken tegelijk wil aanpakken en dus per saldo geen mallemeter opschiet. Aangezien er nog steeds geen 48-urig etmaal is uitgevonden kom ik aan alle kanten tijd tekort. In de tijd die resteert snauw ik huis en haard af, daarmee een kasteelmuur van cellenbetonblok om me heen scheppend waar de Bijlmerbajes nog jaloers op zou worden.
Ik roep van alles en tegelijkertijd durf ik niks. Ik kan het allemaal zelf maar een voor een laten mijn vingers van alles uit mijn handen vallen. De angst voor hervorming is groter dan de moed om te durven veranderen. Dus sukkel ik al een tijdje voort, mopperend op de buitenwereld, terwijl ik alleen mezelf streng dien toe te spreken. De grote boze bedrijven nemen intussen graag een loopje met mij. Geen wonder,  ik laat het immers toe en verander mijn tactiek niet.
Het wordt tijd dat ik mijn leuke ik weer eens ga zoeken. Die frisse veertiger, dat lekkere wijf  dat midden in het leven staat, genoeg empathie toont voor de buitenwereld maar die ook een portie inlevingsvermogen voor zichzelf houdt omdat dat nu eenmaal nodig is. De vrouw die grenzen stelt en ze tegelijkertijd bewaakt. Het prachtwijf die niet angstig is te falen, op haar bek durft te gaan en daar nog voor uitkomt ook. Miss World zit ergens in mij verstopt en ik zal haar vinden ook.
De bezem erdoor. Door mijn hoofd, wel te verstaan. De luiken in mijn frontale cortex gooi ik open. Misschien dat er een restje herfststorm mèt koudefront mijn bovenkamer kan passeren, zodat het rariteitenkabinet, dat er vierentwintig uur per dag vergadert, eens wordt stilgelegd. En een beetje kilte zal mijn innerlijke antenne, die constant verkeerde signalen oppakt, vast tijdelijk kunnen bevriezen. Het moet. Correctie: ik wìl het. Ik wil mijn persoonlijkheid terug. Ik mis haar. 
Advertenties

13 thoughts on “Fier

  1. Det, ik heb mijn reacties verwijderd. Was bij nader inzien te fel van leer getrokken, hoewel het recht uit mijn hart kwam.Maar zet die antenne de andere kant op. Geef dat prachtwijf toch voorrang. Wees trots op jezelf en je suddervlees, dat kan niet iedereen meer maken.

  2. Klinkt als midlife-crisis. Beetje vent heeft er maar 1 oplossing voor: andere vrouw. Maar wat jij als vrouw moet beginnen… ik wens je mazzel, dat kan nooit kwaad. Verder ben je goed bezig, in elk geval verbaal!

  3. @Ferrara: je mag je recht-uit-het hart reactie best mailen. Ik kan tegen een stootje. U weet waarnaartoe. En natuurlijk weet ik vanbinnen dat ik de antenne slechts hoef bij te stellen alleen kan ik het knopje niet altijd zo gauw vinden. Dank voor je reactie. X

  4. Gek hè, dat het je met alle sores om je moeder soms even teveel wordt? Helemaal niet dus. Ze is nooit weg geweest, die leuke jij. Ze had alleen even wat anders aan haar hoofd….

  5. Je zal wel helemaal gelijk hebben.Uiteindelijk ken je jezelf het allerbeste.Maar toch ben je één ding vergeten te vermelden.Je bent het vermogen tot zelf-analyze nog niet kwijt. En dat betekend dat je heel goed weet:- waar je staat- waar je heen kan- waar je heen wilDus….. waar wacht je nog op.Je kan het meid.Wij weten dat allemaal. En jij ook. x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s