Vaderdag

Het is vandaag de derde zondag in juni, ofwel Vaderdag.  Een dag met dubbel gevoel. Mijn vaders zijn op; permanent verhuisd  naar het geestenrijk.

Achtentwintig  jaar geleden overleed mijn vader. Op redelijk jonge leeftijd, al vond ik toen van niet. Als volwassene weet ik helaas niet meer wat ik hem voor het laatst heb gegeven, voor Vaderdag. Vreemd hoe selectief geheugen soms te werk gaat. Het zal wel iets zijn geweest om mee te vissen. Vader had namelijk drie huwelijken, waarvan het tweede met de tuin en het derde met hengel en ander vistuig.  

Na het overlijden van mijn vader heeft mijn schoonvader liefdevol allerlei vaderse taken overgenomen. Helaas mocht dat niet lang duren. Twaalf jaar geleden is hij overleden, waarmee mijn voorraad vaders is geslonken tot nihil. Mijn schoonmoeder heeft een ontzettend leuke vriend en hij komt aardig in de buurt als aanleunvader, zoals een twittervriendin van mij het noemt.

Terwijl ik een slok van een kop veel te hete koffie neem, denk ik aan de vaders uit mijn leven en hoe kort ik ze heb gekend. Wie weet zitten ze vandaag samen gezellig aan een kop koffie, hierboven in het Vaderhuis. Misschien is Vaderdag wel een themadag, hierboven.  Ik zou er wat voor over hebben om ze eens te bezoeken. Gewoon, voor één keertje, heel eventjes maar. Op visite, om ze een cadeautje te brengen en om ze te vertellen dat het hierbeneden goed met me gaat en dat ik ze mis.

Uiteraard is zo’n bezoek onuitvoerbaar. Het zou een vreemde en bovendien lastige reis worden. Reizen per OV-chipkaart richting hiernamaals is onuitvoerbaar, zo niet onbetaalbaar. Bovendien zou het slechts een enkele reis zijn. Een retourtje kennen ze hierboven namelijk niet.

Advertenties

One thought on “Vaderdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s