Laten vieren (2)

Het geluid van opgewonden jongensstemmen klinkt door de steeg. Ik ben verbaasd, want het zwem avontuur heeft nog geen half uur geduurd. Toch wat ongerust maak ik de schuttingdeur open. Hopelijk is er niks vervelends gebeurd. Het is warm en bij deze temperaturen slaat de vlam al gauw in de pan.
“Wat zijn jullie vlot terug,” zeg ik, terwijl ik de gezichten inspecteer. “Mam, er stond een rij van hier tot Tokio,” zegt puber geïrriteerd. “Daar gaan wij niet op wachten. En we zijn op de terugweg even lekker bij de Mac geweest.” Ik schiet in de lach, de jongens hebben een grijns van oor tot oor over hun gezichten. “En nu?” vraag ik. “Beetje zonde van dit mooie weer.”
“We gaan toch maar varen mam,” zegt puber. “We gaan naar het meertje, bij het gemaal.”
Een kwartiertje later zitten de drie vrienden in de boot van van puber. In de punt van de boot heb ik een grote tas met lekkers gemikt. Flesjes prik tegen de dorst en een zak kaaschips voor de honger, die ongetwijfeld zal toeslaan, na het eerste rondje zwemmen. Het meertje verderop is rustig gelegen met volop plek om de boot aan te leggen. Voor de zekerheid heeft puber ook het anker meegenomen, om zijn schip desnoods in het midden van het meer te kunnen “parkeren”. Van daar af is het heerlijk duiken, spartelen en zwemmen.
“Ze zijn varen,”sms ik naar de moeder van vriendje 1. “De rij voor de kassa was een beetje lang dus zijn ze een alternatieve zwemplek aan het zoeken. Het leek me handig, je even te informeren.” Even later piept mijn telefoon. “Slimeriken zijn het, die jongens van ons. Ze zijn het netjes met boot en al komen melden.” Grijnzend sms ik een smiley terug. Wat goed dat ze eerst naar huis zijn teruggekomen om netjes te melden wat de verdere plannen zijn. Mijn les over melden wat je wilt en gaat doen is blijven hangen. Dat maakt me blij.
Ik ben trots op mijn puber. Ergens in zijn hoofd ruist mijn stem dus toch een beetje in zijn hoofd door, op keuzemomenten. En ik maar denken dat hij nooit luistert.  Met een hoofd vol mooie gedachten knip ik de navelstreng aan mijn kant een beetje verder los.
Het komt wel goed.
Advertenties

2 thoughts on “Laten vieren (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s