Lettersmid

In 2010 werd Lettercomponist geboren althans, verzonnen. Het was pakkende naam en ik kreeg er veel leuke reacties op. Helaas was de naam niet van mijzelf en kon ik er niet mee doen wat ik wilde. De bijbehorende leeszaal op het internet was ook niet van mij. Jammer, want ik had er nogal wat huurdersbelang in gestopt. Met bloed zweet en tranen had ik er hard getimmerd en geverfd om er een persoonlijk kamertje van te maken. Hoewel het me zwaar viel, nam ik afscheid van zowel de naam als mijn alter ego Lettercomponist. Natuurlijk draag ik een stukje ervan in mijn hart mee, tijdens mijn wandeling op het schrijfpad.

Ik ging op zoek naar een nieuwe identiteit en een andere studeerkamer op het internet. Het leek te lukken. Het werd Letterstilist. Hoe vaak ik hiermee op mijn vingers werd getikt met opmerkingen over en weer dat de spelling van dit woord niet juist was is niet meer te tellen. Heel stiekem moet ik bekennen dat ik er een beetje van ging slissen.

Een ander probleem was de virtuele huisbaas. Het klikte niet. Hij begreep niet wat ik wilde en ik begreep niets van de regels van de herbergier(igaard).  Gelukkig mocht ik halverwege het aflopen van de huurtermijn mijn kamertje opzeggen. Met hangende pootjes verhuisde ik terug naar mijn oude en vertrouwde  tienerkamer op Blogger. Gelukkig waren en zijn mijn lezers gebleven, dan wel meeverhuisd. Dank, daarvoor!

Toch bleef het kriebelen. Een eigen identiteit, met ruimte en een eigen plek. Liefst een ruim appartement met een bekend uiterlijk, een bekend gezicht. Ook wilde ik graag een passend schrijfpseudoniem. In Ontwikkeling kon het niet worden, aangezien deze naam sinds jaar en dag toebehoort aan een bedrijf  voor  persoonlijke groei en ontwikkeling. Behalve dat ik met wisselend succes mijn eigen chaoscoach ben, heb ik van coachen zelf weinig kaas gegeten.  Naturlijk vergeet ik mijn alter ego In Ontwikkeling niet; met veel liefde draag ik haar in mijn rugzak mee op het schrijfpad. Sterker nog: zij is mijn rugzak. Zonder haar had ik nooit kùnnen schrijven. 

Met een hoofd vol zwerfvuil en een rariteitenkabinet in mijn bovenkamer dat nagenoeg 24 uur per dag vergadert,  is schrijven mijn uitlaatklep. Ik fröbel met letters, kneed ze tot woorden en met wat googelen en giechelen komt er dan af en toe een column uit. Soms is het letterbrij; springerig en niet te volgen. Een andere keer is het serieus en/of ontroerend.

Schrijven is kneden en omvormen; altijd met passie voor schrijven en het geschreven woord.
Mijn nieuwe naam is dan dan ook een logische stap in de goede richting op mijn schrijfpad: ik ben lettersmid.

Het verbouwen van de kamer is ook gelukt, zie ik. #ikkandat 😉
Voortaan is het www.lettersmid.nl

Advertenties

7 thoughts on “Lettersmid

  1. Lettersmid. Mooi gevonden: met een gloeiend vuur letters omvormen naar verhalen. Gedachten plat slaan tussen hamer en aambeeld. Heerlijk geweldadig ook. Nogmaals, mooi gevond, chapeau!Het enige verbeterpunt is die foto. Hij springt wel heel erg in het oog, ik krijg er bijna tranen van. Ook de kleur mag wel wat minder, met deze kleurstelling valt je titel een beetje weg. Over het lettertype zal ik verder zwijgen, fonts zijn zeg maar wél mijn ding…Verder niks dan lof, brussels dan wel wit. En ereprijs, voor in je tuin.

  2. Lastig hè, het vinden van een pakkend en passend pseudoniem? Overigens ken ik een schrijfcoach die handelt onder de naam 'de lettersmederij'; ik hoop niet dat dit je in de problemen brengt.De link naar je mooie nieuwe smidse staat inmiddels op http://avalanche1965.wordpress.com. Ik zag dat je hier nog verwijst naar mijn zakelijke site; misschien wil je dat nog even wijzigen? Ik wens je veel moois toe, hier. Good luck en smeed ze!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s